Німецькі вимірювальні прилади
Основні показники, на які потрібно звертати увагу при довготривалому зберіганні — це вологість і температура зерна. Оптимальною вважається температура у діапазоні 20–30 градусів. При температурі 6–8 градусів можна збільшити термін зберігання зерна, законсервувати його. Щоб навесні зерно краще проростало, перед посівом складські приміщення прогрівають теплим, сухим повітрям. Вологість під час тривалого зберігання має перевищувати 14%. Якщо цей показник збільшиться — зерно пліснявітиме, перегріватиметься. Якщо ж надто різко висушити зерно, його оболонка, що містить жири і захищає вміст зерна, потріскається, харчові цінності зерна знизяться, борошно отримає неприємний присмак і не буде придатним для випікання хліба. Підтримувати оптимальні показники вологості та температури допомагають вентиляційні системи та вимірювальні прилади.
1. Вологомір зерна
Портативний вологомір зерна розроблений спеціально для роботи у польових умовах. З його допомогою можна стежити за перевищенням вологості зерна в умовах збирання, післязбиральної обробки та зберігання на зерноскладах, що дозволяє уникнути погіршення якості зерна. Він призначений для зерно-бобових культур та кукурудзи.
Вологомір НЕ 60 вирізняється простотою обслуговування, швидкістю вимірювання вологості, високою точністю, автоматичною компенсацією температурної похибки. Він може використовуватися для вимірювання вологості зернових культур, борошна та продуктів грубого помелу. Загалом є понад 200 різних калібрувань.
2. Вимірювачі температури сільськогосподарської сипучої продукції серії GT
Прилади серії GТ (фото нижче) використовуються для контролю температури сільськогосподарської сипучої продукції, таких як зерно, сіно, солома, силос, компост. Довжина – 0.5 м/1.5 м/2.8 м. Діапазон вимірювання температури від -10 до +70°С. Похибка вимірювання ±1 °С. Джерело живлення – батарейка 1.5 ст.
Переваги:
- великий РК-дисплей;
- датчик у верхній частині зонда та на рукоятці;
- міцний стрижень виготовлений із синтетичного матеріалу - фібергласа.
3. Автоматичний аналізатор Granolyser
Granolyser призначений для аналізу різних видів зерно-бобових та олійних культур. Він працює на основі методу ближньої інфрачервоної спектроскопії. Проба засипається в пристрій за допомогою мірної склянки об'ємом 0.6 л. Залежно від виду культури прилад визначає різні показники якості, такі як вологість, вміст білка, показник седиментації, сирої клейковини та вміст олії. Прилад має порт USB та інтерфейс RJ45 для друку та обробки результатів вимірювань.
3. Пробовідбірники
Також пропонуємо механічні пробовідбірники. Пробовідбірник складається з двох анодованих алюмінієвих труб. Спеціальна форма отворів не допускає подрібнення зерна. Довжина 1.5 та 2 метри.